1. subregionál 2024 - 70cm JN99CR

Letošní zahájení sezóny jsme si naplánovali již dříve ale nakonec z nedostatku času, nepřízně počasí a pracovní vytíženosti se smrsklo na pár dní před závodem s cílem vztyčit opět 20m příhradový stožár. Setup již byl nachystán z posledního provozního aktivu, takže nebylo vcelku třeba nic velkého dodělávat.
Nakonec po diskuzi odsouhlašeno odjet závod v 24h MO kat místo původně navrhované 6h. V týdnu před závodem panovalo nezvykle jarní počasí s teplotami až kolem 16°C, jenže v pátek vydatně popršelo a prostor kolem boudy vydatně nasákl vodou ...všude krásné bahno, kdo měl gumáky vyhrál .-)..
  
Stožár jsme se Zdenkem ZB přichystali částečně již ve čtvrtek a s předpokladem vztyčení v pátek odpoledne, což se z pracovních důvodů a nepřízně počasí a malého počtu lidí nestalo a tak se přesunulo na sobotní poledne a to i s výhledem lepšího počasí .. Kuba (alias  Tracking Generátor ..TG ), dorazil jak avizoval v slíbeném časovém intervalu..:-). Mezitím jsme spolu se ZB Začali jsme již brzy ráno kompletací vazníků a rozmístěním kotev. Jako anténu pro jižní směr jsme dali osvědčenou 38el. M2. Trochu se nám zkomplikovala montáž předzesilovače, kde bylo nutné naistalovat dodatečný vstupní filtr kvůli silnému mimopásmovému rušení, které se tady objevuje a tím pádem použít provizorně 2 antenní krabice místo jedné, ale nakonec vše fungovalo jak má. Vztyčení stožáru pak již proběhlo bez nějakých problémů. Celkově tedy s 2x23el a 38el M2 s 350W out. Závod jsme začali v poklidném tempu cca s 1.5h spožděním , kdy na pásmu krom 2 stanic nebylo vidět na spektráku takřka nikoho....pásmo naprosto pusté. Podmínky pod psa a větší část qso se musela domlouvat via KST. V neděli dopoledne byla situace o kapánek lepší ale útlum přišel ca kolem 13h, kdy na pásmu nebyl už skoro nikdo ..Celkově účast hodně slabší, hlavně stanic z I ( kde 95% z nich bylo jen na 2m),ůčast v SP taky mizerná. Uvidíme jak bude  2 subru .   

                                                                       OK2GM,OK2ZB,OK2TG

 

Výsledky zde :

                

                                         





Comments