2. Subregional contest 2023 - 70cm 6H z JN99CR

Příprava na májový subregionál byla zahájena bezprostředně v den konání dubnového provozáku. V sobotu před Provozním aktivem byla provedena kontrola systémů 2x23Y DL6WU s RX-ovým boxem na žebříku a 19Y DL6WU na samostatné příhradovině s autonomním rotátorem. V neděli brzy ráno jsem nevěřil svým očím, protože žebříkový stožár byl zlomený, antény znehodnoceny. Noční útok vandalů na kopečku nebyl naštěstí mířen adresně ani proti radioamatérům. Deset let bylo v neoploceném prostoru všechno OK, ale tu noc mezi 15. a 16.dubnem přijela na hůrku „správně“ vyladěná skupina neznámých vandalů a výsledek jejich konání mně zaměstnal na tři týdny dopředu.

                                            
                                                                Zničené 2x23el.... :-(

Naštěstí zůstala nepovšimnuta druhá anténa a tak jsem se dubnového provozáku mohl zúčastnit. Tolik úvod od Zdenka 2ZB. V pátek před závodem jsme ve dvou vztyčili u boudy nový žebříkový stožár. A padlo rozhodnutí namísto stařičké19el Y na malé příhradovině ji nahradit výkonnou 38el M2. bylo třeba ji patřičně zvednout do výšky což se částečně podařilo díky druhému žebříku. Vegetace kolem boudy je problém, a vzrostlé stromy stíní do několika směrů a je čím dále větší problém se dovolávat..( řešení už je snad na cestě ...uvidíme o PD :-) ).Podařilo se postavit s pomoci dalších 2 kamarádů onen žebřík a umístit nahoru klec s rotátorem s tím že zítra to ještě o kousek povystrčíme nahoru. 

OK6M - 70cm

                 

V sobotu jsme se sešli se Zdenkem kolem oběda nachystali další materiál, kabely, propojky, chlazení a opravenou sestavu 2x23 el ..To jsem ještě netušil jaké překvapení nám nachystal rotátor..hi. Zdenek pak musel odjet s tím, že se vrátí v odpoledních hodinách a tak jsem se jal zapojovat setup uvnitř boudy. Venku se honily mraky a vypadalo to na déšť…a on skutečně přišel .. 😊.V mezeře mezi deštěm jsem chtěl vytáhnout onen žebřík s M2 ještě o nějaký ten metr nahoru…no šlo to pěkně ztuha, ona ocelová klec, kabeláže a anténa dohromady cosi váží…ale nakonec se povedlo. V jednu dobu už sem myslel, že poletím dolů i žebříkem 😊. Poté konečně dorazil Kuba 2TSG a dokončili jsme i propojeni setupu , včetně krátkého odzkoušení …vše se zdálo být Ok, majáky hrály…TRV vysílal…
Po příjezdu Zdenka jsme chtěli nahodit letitou sestavu 2x23 el na nový žebřík a poté co jsem již poněkolikáté lezl na žebřík jsem zjistil že je prasklá jedna čelist rotátoru … naštěstí byl dostupný náhradní díl a tak jsme mohli montáž ale již za svitu čelovek úspěšně dokončit , čím ž se odsunulo plánované grilování až do pozdních večerních hodin… Nu což ale hlad byl .. 😊.

    

Posilnění dobrým jídlem a pivním mokem 12° s a dobrým pocitem jsme ulehli abychom ráno zahájili naši účast v 6H kategorii…

Probuzení do nic moc teplého rána a nevlídného počasí ( na to že je teda květěn ...😏) spravila již tradiční nedělní vaječina a teplé kafe. Po krátkém testu jsme zahájili závod. Vše se zdálo být Ok, ale Murphy zapracoval a jakmile jsme přešli s CW na SSB objevil se problém, vypadávala ochrana na TRV. Po krátkém laborování s propojkami a děličem za konstatování že oželíme max výkon pokračovali dál. Dařilo se v podstatě udělat všechny skedy. Mrzí mě velmi slabá účast stanic z SP a vůbec ze severu. Nezaregistroval jsem že byl alespoň na KST nalogovaný jediný OZ, SM. Podmínky v průběhu závodu nebyly nijak zvláštní, spíše žádné než nějaké… ale i tak se podařil v celku slušný výsledek.Na závěr překvapil HB9CLN z JN37 s pěkným signálem. Sked s IQ1KW tentokráte nevyšel, tak snad příště.Celkem teda nahrubo za 6h snažení 94 qso a 31320 b.

Tak naslyšenou v PD  ---- OK6M


Trocha statistik :

                           

Comments