I.subregionál 2023

        Přiznám se, že mi dlouho trvalo, než jsem se rozhoupal popsat situaci, kolem účasti naší stanice, v prvém subregionálu. Ještě v prvé polovině února to vypadalo, že vůbec nikam nepojedeme. V lednu t.r. odešel do radioamatérského nebe Láďa (OK2TSV_SK) a naše mysli jsou zahaleny chmury, ze ztráty výborného kamaráda, skvělého parťáka, otce našeho kolegy Kuby OK2TSG.

Ale po několika telefonických konzultacích jsme se dohodli, že na VHF/UHF pásmech nechceme ani letos chybět a přiklonili jsme se ke zkrácené variantě 6 hodin na pásmu 432 Mhz. V rubrice „Diskuze“ na portále KKW byla o tom dlouhá výměna názorů, ale život přináší různé situace a zkrácená varianta  „závodění“ nám zcela vyhovovala. Karavana jede dál.

S předstihem jsme si nachystali pracoviště s jedním anténním systémem 2x 23el.DL6WU a v 6 hodin ráno jsme se ve dvou (OK2GM, OK2ZB) setkali na kopečku u kontejneru. Po nezbytné snídani (podávala se tradiční vaječinka se špekem a káva) jsme otestovali všechny prvky komunikační sestavy a v 8 hodin jsme vstoupili do soutěže. Spojení nepřibývaly tak, jako v loňském UHF contestu, TROPO podmínky jsme vyhodnotili jako průměrné až podprůměrné. Ještě že nám nad hlavami létá množství letadel, tak alespoň zde se podařilo několik spojení nad 700 km. Předběžná výsledková listina již dávno „visí“ na portále vyhodnocovatele, tak se k dosaženému skóre nebudu dále vyjadřovat.  

Přejeme si, abychom dále utužili naše vzájemné vztahy a při vzpomínce na zesnulého kamaráda  pokračovali v kontestování na VHF/UHF/SHF pásmech.  

Děkujeme všem za proběhlá spojení a na slyšenou během májového subregionálu.

Za OK6M,  Zdeněk, 2ZB


Comments