Marconi Memorial Contest/A1 2021, MO stanice OK6M

    Po neúčasti v říjnovém UHF/SHF závodě jsme po několika telefonátech nastartovali přípravu na poslední závod VKV sezóny. Řešili jsme dva problémy. Byla to volba stanoviště (po zralé úvaze kóta Krmelín - JN99CR), výjezd na Praděd byl taky možný, ale nechtěli jsme dopadnout jako před dvěma léty pro starosti s námrazou) a zajištění opravy jednoho z LDMOS lineárů, který zkolaboval během letošního VHFc. Náhradní DPS stejně jako tranzistor dorazili právě včas a tak sestava PA se stala  opět kompletní. Účast závodníků byla v počtu čtyř amatérů, Láďa-OK2TSV, Zdenek-OK2ZB, Kuba-OK2TSG a Martin-OK2GM. 

Na stanovišti jsme se tentokrát setkali všichni včas, tedy v pátek před polednem. Oběd byl podáván formou MENU z nedaleké restaurace a tak jsme měli více času na stavbu antén. Postavili jsme tentokrát 4 anténní řady  (4x5Y, 1 + 1 18el.Msquare,  9el.Y). Poslední stožár v podobě 11m ALVE robustního žebříku s klecí i anténou jsme za pomoci Petra OK2PMC a několika místních postavili o sobotním poledni – díky! Setup byl taky sestaven a odzkoušen s předstihem, takže závod mohl začít.

Vlastní závod začal podobně jako loni,  přísun stanic byl slušný a průměr se brzy přehoupl nad 300km/QSO. Během pozdního odpoledne/noci jsme získali náskok až o cca 20k bodů oproti loňskému A1, během neděle jsme pro slabší účast stanic na pásmu o náskok přišli a výsledkem bylo dosažení defakto loňského skóre.


Podmínky hodnotíme jako průměrné, počasí v sobotu super, v neděli silný vítr a hodně oblačnosti. V celém závodě žádná technika nezkolabovala, takže spokojenost. Po závodě balení zrychleným konáním za dvě hoďky a odjezd do domovů.

Díky všem za uskutečněná telegrafní spojení a těšíme se na slyšenou v následující sezóně.







Comments