VHF Contest 2021 - OK6M - JO80OB - Praděd

Pohledem OK2ZB :

Závěrem srpna jsem byl se sousedy v hlubokých Biskupských lesích (Beskydy) na houbách. Mimo báječného oddychu v krásné přírodě jsme zjistili, že nerostou, respektive narostly již dříve a nová řada se teprve chystá na tento měsíc, hi. S houbami je to podobné, jako s CONDX. Hlavně nejsou a když se vytvoří, jsou to žně. Taková předzvěst před závodem.

Na závod jsme vyrazili z Kopřivnice v pátek, v 7 hodin ráno (OK2GM,2MBP,2ZB) a museli jsme to vzít oklikou přes Krnov, abychom pomohli klukům (OK2TSV,2TSG) s nakládkou přístrojů a příslušenství do HAM karavanu. Když jsme před polednem dorazili na Praděd, postavili 3 směry a pro čtvrtý alespoň stopořili stožár, aby ráno vše proběhlo hladce. Pak jsme na stůl položili záložní IC-746PRO a poslouchali provoz, hlavně v majákovém segmentu. No nádhera, velké množství signálů ze severozápadu i severu, které za 10 let užívání kóty nebyly předtím registrovány. A provoz na pásmu byl taky velmi výživný, chodili G, F, severní DL stn. a tak jsme se modlili, aby to tak vydrželo alespoň na první hodiny contestu. Nevydrželo!! Ve druhé hodině závodu sdělily na CHATu stn. GM4ZUK/p (1509 km) a G0VHF že nás registrují, ale v tom šrotu jsme je neslyšeli. Žádný G se u nás v závodním logu tentokrát neobjevil.

Po prvních dvou hodinách závodu, kdy bylo jen pár DX-ů byly protistanice místními, s vysokou úrovní signálů. Pak došlo doslova k zablokování RX-ové cesty transvertoru DB6NT a i když jsme slabě registrovali množství volajících, pouze zlomeček jsme byli schopni zpracovat (neděle dopoledne a později to bylo lepší), asi jiná nasměrování antén soutěžících stanic a odstávky porouchaných lineárů. Jinak vše proběhlo zdárně (přesto jeden LDMOS PA jsme museli v neděli ráno oželet).

V sobotu dopoledne proběhla pod našimi anténami motorkářská svatba, kdy cca 30 svatebčanů se za přítomnosti úředníka a matrikářky postaralo o pořádný rozruch. Nikdo se však nezamotal do kotevních lan a po necelé hodině strpení jsme mohli dokončit přípravy.

Výsledek našeho závodního snažení bylo jen zopakováním loňského skóre. Závod proběhl ve výborné atmosféře za podpory UFB počasí. Děkujeme všem za spojení a naslyšenou v A1 contestu.













Comments