II. subregionál contest 2021 - Krmelín JN99CR

        Po zimním spánku jsme se opět sešli na velkém závodě, kóta Krmelín JN99CR. Účast závodníků byla v počtu čtyř amatérů, Láďa-OK2TSV, Zdenek-OK2ZB, Kuba-OK2TSG a Martin-OK2GM. 

V předstihu našemu víkendovému konání Martin a Zdeněk provedli ve středu, 28.dubna přísun užitkové i pitné vody a nezbytnou kontrolu kotevních pomůcek ve skladu.

Na hůrce jsme se setkali v pátek kolem poledne, kde jako vždy první na místě činu byli OK2TSV a OK2TSG, kteří to mají na Krmelín nejdál (70km) oproti ostatním účastníkům. Normální stav, blízcí dojíždí vždy jako poslední... 😀

Po obědě (k holanďanovi chyběla jen okurka), který dovezl Zdenek jsme udělali bojovku, rozdělili úkoly co dřív a potom, no a začali stavět stožáry. V pátek jsme stihli postavit dva, hlavní na karavanu M2 18el. a druhý stožár 4x5el. z dispozic OK2ZB, na obou anténách byl výsledný PSV do 1:1,3 což se ukázalo v závodě bez problému i za deště.

Bez flexy už by to ani nešlo...
Briefing

Večer byly super klobásky z Bivoje a Tánin slaný závin s uzeninou, sýrem a špenátem a jen tak lehce odzkoušeli nové rádio, pak už jsme zalehli k spánku.

Ráno jsme se dali do stavby třetího stožáru 12m, kde byla druhá M2 18el. Ovšem stavba se zdržela na několik hodin z důvodu chybějíci základny pro uchycení rotátoru a kotev. Konečně když už byl stožár sestaven jsme zjistili, že druhý M-square má vadný N-konektor u dipólu. Takže Láďa vytáhnul kvalitní panelový N-konektor AMPHENOL (díky za opravu, Láďo) a po demontáži naletoval druhý, výsledný PSV opět 1:1,2 ... takže vítězství.

Láďa OK2TSV po pokusu setřepat Martina OK2GM z žebříku 😁

V neděli ráno proběhla vydatná snídaně, kde nám usmažila tradiční vaječinku se slaninou s pažitkou kamarádka Táňa, vaječina neměla chybu, v přírodě jaksi každé jídlo chutná líp než doma...

Po občasném dešti v sobotu a v neděli vše chodilo oukej, až na to blatíčko co se naneslo do karavanu. Střecha na karavanu se opět u střešního okna propadla a po nočním vydatném dešti vznikl bazének a pak začalo do karavanu vydatně kapat, samozřejmně přímo do zásuvek prodlužovači 230V, což se nelíbilo proudovému chrániči. Dešťovou vodu jsme vyleli ze zásuvky i ze střechy a opět vše jelo jak na drátkách.

Všechny systémy připraveny

Podmínky pro spojení nebyly ideální, málo němců, žádní švédové atd, výsledek je však uspokojivých 328 QSO a cca 97524 bodů. V celém závodě žádná technika nezkolabovala, takže spokojenost. 

Balíme..

Ke konci závodu ještě došlo k úspěšnému testu poslechu DAB+ rádia z cca 215 km vzdálené Vídně. Po závodě balení 3 hoďky, částečně za mírného deště a odjezd do chalupy.

Díky všem za účast a naslyšenou v Polním dnu.

Comments