Marconi Memorial/A1 Contest 2020

                Snaha účasti v tomto posledním závodě VKV sezóny v kategorii MO byla silně limitována opatřením vlády ČR, v boji proti COVID 19. Domluvili jsme se na součinnosti při dodržování hygienických opatření a již v pátek v poledne dorazil Láďa 2TSV se svým šemíkem a zapřaženým HAM karavanem do Krmelína. Chvíli to trvalo, ale následně dorazil i Martin 2GM a po krátkém čase i Zdeněk 2ZB s obědovým menu v polystyrénu, hi. Na podzim je louka posečená a tak nebyl problém  domluvit se s farmářem na jejím užití k instalaci anténních systémů a příslušenství. Do večera jsme stihli postavit systém 4x5 el.Y a připravit hlavní stožár s 18 el.M2 na ranní erekci.

Hepburn naznačoval zlepšení TROPO podmínek na severozápad a sever, proto byl ještě večer postaven na operátorský pultík  IC-746PRO, ale mimo běžných stanic z okolí bylo pásmo prázdné. V sobotu dopoledne jsme připravili třetí směr, tvořený Láďovou 9el.Y na rotátoru a po poledni jsme za pomoci dvou kolegů z nedalekého MONETA Ranch (Petře a Láďo díky) žebříkový stožár vztyčili. Pak vše bylo v moci Ládi a Martina, kteří včas zprovoznili setup.

Před závodem byly registrovány majáky ze severu. Vlastní závod jsme zahájili včas, ale přísun stanic nebyl nikterak závratný. Není divu, sedíme jen na malé kótě, kde je v podzemí množství vody. Ale co to? Průměr na jedno spojení směřuje od samého počátku nad hodnotu 300. Spojení pak přibývala s každou hodinou, v noci AZURO, obloha plná hvězd, nad ránem jsme na chvilku polevili. Krásné počasí s lehce "dobrými" TROPO pokračuje i během neděle, kdy se ale začalo projevovat ve větší míře rušení a to jak z nedaleké průmyslové oblasti a letiště tak bohužel i od některých stanic... Celkově ale nutno říct, že rušení bylo podstatně míň jako v jiných závodech, které absolvujeme odsud a to i z důvodu absence jedné velmi blízké QRO. Dalo se tak vcelku dobře poslouchat a vychutnávat pěkné signály obzvláště v sobotu večer a neděle kolem poledne.

Nakonec teda po vynaloženém úsilí suma sumárum 356 qso, 135335 bodů a průměr 380km/QSO.

Je to zatím nejlepší výsledek co se podařilo z Krmelína udělat :-)

TOP10:

Díky všem za spojení a na slyšenou v I. subregionálu.

Comments