Polní den 2020


V pátek odpoledne jsme se setkali před domečkem ve složení OK2TSV, OK2TSG, OK2GM, OK2ZB a později i OK2MJF. Louka, na které běžně stavíme svá železa byla stále neposečená, protože v základu po dlouhých deštích připomínala dno vypuštěného rybníka a zemědělská technika by zde dozajista zapadla. Po cca hodinové poradě kde zbudujeme hlavní pracoviště polňáku pro 144 MHz, bylo rozhodnuto poprvé využít provozovatelem uvolněný koňský výběh. Do setmění jsme postavili alespoň hlavní otočný stožár s 18el M2. Poté jsme se věnovali opékání uzenin na venkovním ohništi, do pozdních večerních hodin.  


V sobotu dopoledne dorazil za krásného počasí i Petr OK2NB a mimo techniky přivezl kotel fazolového guláše a lahvové pivko. Postupně byly zbudovány další systémy pro 144 MHz - 4x4 el. a 10el. Kolem poledne dorazil poslední účastník Vít OK2VG a pomohl na nejvyšším postaveném pásmu. Po nezbytné zdravici jsme se dali do práce, protože pásem do závodu jsme s sebou měli pět a šestimetr jen tak na poslech s dvouelementovou směrovkou. Na antény 4x11 el. pro pásmo 70cm už nezbyl "normální" stožár a tak byly umístěny provizorně na trubkách v ne zrovna nejlepší kondici, hi. Stejně tak v arzenálu nepozbýval další rotátor, tudíž pásmo 70cm bylo spíše do počtu / na poslech. Do setmění nám chyběla dvanáctistovka, kterou jsme nakonec provizorně zprovoznili až kolem nedělního poledne...


71. ročník tradičního Polního dne proběhl za krásného počasí, velmi potěšil výsledek v pásmu 144 MHz, z nepříliš vysokého stanoviště. Děkujeme všem za proběhlá spojení, naopak omlouváme se za nezdary na pásmu 1296 MHz a na slyšenou během VHF contestu z kóty Praděd. 








Comments