I. Subregional 2020

Na Krmelín - JN99CR jsme se postupně sešli v pátek ve složení Zdeněk OK2ZB, Láďa OK2TSV, Jakub OK2TSG, Michal OK2MJF a Petr OK2NB. Po pohromě v A1 contestu bylo třeba spoustu věcí dodělat... nicméně ten den jsme toho moc neudělali, stihli jsme akorát zjistit co všechno nám chybí :-) Kolem 21. hodiny jsme se rozešli, někteří domů, někteří na hotel.

V sobotu jsme se sešli kolem 8. hodiny, později dorazil i Martin OK2GM. První jsme postavili 18el M2 na hlavní otočný stožár, který funguje v původním složení nejdéle a jeho stavba je už v podstatě rutina. Bylo potřeba sestrojit nový stožár pro fixní systém 4x4el. OK2TSV, což se povedlo celkem rychle... navíc tento směr už nebyl tak úplně fixní, nýbrž nově vybaven rotátorem. Během závodu se tento upgrade celkem osvědčil. Složeno a postaveno bylo celkem rychle a už zbývalo postavit jen systém 2x10el. DK7ZB na stožáru tvořeného žebříkem a klecí s rotátorem.



Cca dvě hodiny před závodem jsme začali dávat do kupy techniku. Jedno z PA hlásilo chybu...naštěstí máme skoro všechno zálohované, hi. Jako náhradní řešení bylo zvoleno zapojení PA Tajfun 1000, který je ale vybaven pouze jedním výfukem a nebylo tak možné na anténu připojenou na tento PA poslouchat. Později jsme toto vyhodnotili jako zbytečné, Tajfuna odpojili a dále pokračovali na dva systémy a to 18M2 a 4x4.



Nakonec se nám podařilo uskutečnit 257 QSO a 77939 bodů, což dle předběžných výsledků stačí na průběžné 11. místo.

Pásmo 432 MHz_OK2ZB

Po zimních měsících bylo zapotřebí upravit sestavu žebříkového stožáru vs. klec rotátoru a zrevidovat anténu, 38 el. M-square. Ve čtvrtek před závodem bylo příjemné počasí, opravy i úpravy klece se podařilo realizovat za přispění slunečních paprsků. V pátek i sobotu dopoledne byli všichni zaměstnáni stavbou anténních systémů 144 MHz a na funkční otestování zařízení 432 jako celku nezbyl čas. To se ukázalo jako hrubý nedostatek, elektronkový lineár “zlobil” až do konce závodu, výsledek tomu odpovídá. Naopak předzávodní aktivita se příjemně projevila ve výměně zářivkových těles a dalších vylepšení provozních poměrů vysílací místnosti kontejneru.

Před nedělním polednem nás navštívil Vít, OK2VG. Nahlédl do naší dvoumetrové “kuchyně” a přislíbil výpomoc v rámci zprovoznění pásma 3cm, pro příští subregionál.

Děkujeme všem za QSO a naslyšenou v dalším závodě.

(malý bonus na závěr, OK2ZB rovná prvky:-)

Comments